Nieuws

Wat is SEO?

Wat is SEO?

Voor de meeste mensen is het niet duidelijk wat SEO oftewel zoekmachine optimalisatie nou precies inhoudt. Als bedrijf is het belangrijk om met je website goed vindbaar te zijn en te weten hoe je hier het maximale uit haalt.

Wat is nou precies SEO?

SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. In het Nederlands ook wel genaamd zoekmachine optimalisatie. Door middel van SEO (als dit op de juiste manier gedaan wordt) kun je voor één of meerdere keywords een hoge positie behalen in zoekmachines zoals Google. Voorbeeld: Stel je hebt een catering bedrijf in Utrecht. Dan wil je natuurlijk bovenaan staan in Google voor bijvoorbeeld het keyword ‘Catering Utrecht’. Dit is namelijk precies waar mensen naar zoeken en dit zijn dus natuurlijk ook de beste potentiële klanten. Het is dus belangrijk dat je veel relevante bezoekers naar je website trekt. De meeste mensen willen graag veel bezoekers maar als dit geen relevante bezoekers heb je hier dus ook niks aan. Iemand die graag ijs wilt kopen zal dit niet vinden in een kledingzaak toch?

Waar bestaat SEO uit?

Zoals je je misschien voor kunt stellen is SEO niet zo gemakkelijk. Op internet staan veel voorbeelden van zogenaamde experts/bedrijven die hun eigen denk/werkwijze hebben op dit gebied.

SEO bestaat uit 2 onderdelen:

On-page SEO en Off-page SEO.
  • On-page SEO wilt zeggen alle werkzaamheden op gebied van zoekmachine optimalisatie die daadwerkelijk op de website zelf worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het optimaliseren van keywords, titels, afbeeldingen etc.
  • Off-page SEO zijn de werkzaamheden die buiten de website om worden uitgevoerd. Dit zijn werkzaamheden zoals linkbuilding. Links die van buitenaf naar jouw website richten. Dit behoren dan ook links te zijn van andere relevantie websites.
Bij al deze werkzaamheden zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden. Zoekmachines zoals Google letten op bepaalde factoren en zoeken naar de meest relevante website voor het gekozen keyword. Als je dus maar één kleine bepaalde factor mist, kan dit het verschil maken tussen een positie op de 1e pagina van Google en de 5e pagina. En we willen allemaal op de 1e pagina staan toch? Zou je graag SEO willen toepassen op je eigen website? Neem dan snel contact op en vraag een offerte op maat aan!